Kulinářská s.r.o. opět začíná!

Panpánek v akci!

 

Panpánkovy kotletky alá Gordon Ramsay:

potřeby:

vepřové kotlety (podle počtu strávníků)

česnek český (na každou kotletu 1 – 2 stroužky)

rozmarýn čerstvý

tymián lepší čerstvý, ale i sušený být může

olivový olej, máslo, sůl a pepř

čatný:

1-2 plechovky loupaných rajčat, pokud mám dobrá rajčata i syrová, tak je můžu taky použít

1 větší žlutá paprika kapie, ale dávám i zelenou případně jinou barvu, která zrovna je :-)

cca 4 žampiony

1 větší cibule, 1 stroužek česneku

sůl, pepř, cukr, chilli, tymián

????????????Na kotlety, které osolím a opepřím dám rukou rozmáčknutý stroužek česneku, snítku rozmarýnu a tymián, pokapu olivovým olejem. Dám do pekáčku a šup s tim do trouby. Podleji trochu vodou. Peču cca 30 minut. Během pečení přidávám trochu másla a přelévám výpekem.

Čatný – oloupu cibuli, rozmáčknu česnek a na olivovém oleji orestuji. Přidám nakrájenou kapii na kostky, opět zarestuji, dále žampiony na plátky. Chvilku podusím do změknutí a nakonec tam vrazim plechovku rajčat. Pokud jsou ty rajčata větší, tak je předtím nakrájím, ale bohatě stačí to tam vařečkou rozmačkat. Když mám doma zbytky syrových rajčat, tak je tam dám taky. No a teď už jenom míchám, osolím, opepřím. Ochutím cukrem a chilli a já tam dávám i trochu sušeného tymiánu. Vyladím chutě a cca za 20 minut je hotovo. Vychází to většinou i s dobou pečení kotlet. Podávám tak, že dám čatný, na to položím kotletu a přikusuji tmavou bagetu. Dá se to i se štouchanejma bramborama, ale je to zbytečně moc rozblemcaný a osobně se rád rochním bagetkou v tom sosíku.

Jak tak koukám, tak je asi udělám rovnou na středu, dostal jsem na ně chuť, jak to píšu :-))

A jak řekl, tak udělal!

23. 9. 2015

????????????

Napsat komentář