750 g kýty
50 g slaniny
40g másla
2 cibule(i jarní cibulka píše)
3 – 4 mrkve ( větší)
4 kuličky pepře
4 jalovčinky
3 kuličky nového koření
2 lžíce Francouzské hořčice
citronová šťáva
3/4 bílého jogurtu ( nebo 1,25dc smetany)
Postup: V pekáči opečeme na proužky krájenou slaninu, máslo, mrkev, nadrobno pokrájenou cibuli.. Kýtu potřeme ( hodně ) hořčicí, vložíme do pekáče, přidáme koření a citronovou šťávu, trochu soli. Pečeme pod pokličkou ( tedy dusíme), podléváme, poléváme. Když je maso měkké jako dort, přidáme jogurt a dochutíme dle potřeby. Kuličky vylovíme, ale zeleninu necedíme!. Příloha – noky, rýže, nudle.
Dobrou chuť, mlsouni!
prvotřídní recept od Blanky Haisové
fotku (jídla) prej dodá… jen aby!