- vepřové kotlety (podle počtu strávníků)
- česnek český (na každou kotletu 1 – 2 stroužky)
- rozmarýn čerstvý
- tymián lepší čerstvý, ale i sušený být může
na čatný:
- 1-2 plechovky loupaných rajčat, pokud mám dobrá rajčata i syrová, tak je můžu taky použít
- 1 větší žlutá paprika kapie, ale dávám i zelenou případně jinou barvu, která zrovna je
- cca 4 žampiony
- 1 větší cibule, 1 stroužek česneku
- sůl, pepř, cukr, chilli, tymián
Čatný – oloupu cibuli, rozmáčknu česnek a na olivovém oleji orestuji. Přidám nakrájenou kapii na kostky, opět zarestuji, dále žampiony na plátky. Chvilku podusím do změknutí a nakonec tam vrazim plechovku rajčat. Pokud jsou ty rajčata větší, tak je předtím nakrájím, ale bohatě stačí to tam vařečkou rozmačkat. Když mám doma zbytky syrových rajčat, tak je tam dám taky. No a teď už jenom míchám, osolím, opepřím. Ochutím cukrem a chilli a já tam dávám i trochu sušeného tymiánu. Vyladím chutě a cca za 20 minut je hotovo. Vychází to většinou i s dobou pečení kotlet. Podávám tak, že dám čatný, na to položím kotletu a přikusuji tmavou bagetu. Dá se to i se štouchanejma bramborama, ale je to zbytečně moc rozblemcaný a osobně se rád rochním bagetkou v tom sosíku.