Brambory, olivový olej, černé olivy, koření (kmín, Harisa, pepř), sůl, česnek, pórek, zelená cibulka, řapíkatý celer, slanina, balkánský sýr, bílý jogurt.
Plátky brambor rozložíme na plech, pokapaný olivovým olejem. Lehce posolíme, posypeme drceným kmínem a směsí koření Harisa. Dáme do rozpálené trouby a zvolna předpékáme. Mezitím si vypeckujeme černé olivy (těmi nešetříme), připravíme hrst bylinek, co zahrádka, balkón nebo zelinář odnaproti dají. Rozdrtíme česnek, nakrájíme pórek, zelenou cibulku a řapíkatý celer. Přísady budeme péct na samostatném plechu, ale ještě před pečením na ně poklademe plátky slaniny. Když slanina pustí šťávu, vyndáme ji na talíř.
Na předpečené brambory položíme vrstvu zeleniny s olivami a bylinami, poté znovu brambory a na ně zeleninu s olivami a bylinami. Na závěr na směs poklademe plátky slaniny, rozdrobíme
na ni balkánský sýr a místy ji polijeme bílým jogurtem. Pokud se nám zdá málo pikantní, můžeme ji posypat čerstvě umletým pepřem. Brambory zapékáme do zlatova.
Pokud jde o poměr ingrediencí, řídíme se vlastní chutí a citem pro věc.V tomto případě se nedá nic zkazit … 🙂